Fidesz: a Jobbik ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket!

Budapest, 2012. május 9., szerda (MTI) – A Fidesz szóvivője arra szólította fel a Jobbikot, hogy konkrétumok nélkül ne rágalmazza a munkájukat végző rendőröket.

“Meglepődve látjuk, hogy a Jobbik a rend oldaláról a normaszegők oldalára állt” – írta Selmeczi Gabriella az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, amellyel Mirkóczki Ádám és Apáti István aznapi sajtótájékoztatójára
reagált.

A jobbikos képviselők szerint a rendőrség mára “Országos Pénzbehajtó Szolgálattá” változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek. Jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a “nemzetközi uzsorás – az IMF – törlesztő részleteinek kifizetése érdekében”. A legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak – mondták az ellenzéki politikusok.

Selmeczi Gabriella a közleményében azt írta: a rendőrségnek nem csupán a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása hanem a közlekedési szabályok betartatása is feladata. “Ezeknek a szabályoknak a megszegése emberek életébe kerülhet” – hangsúlyozta a szóvivő. A Fidesz nem érti, hogy a Jobbik miért kifogásolja, hogy a rendőrök elvégzik a törvény által rájuk rótt feladatukat – írta Selmeczi Gabriella, aki szerint ez “kifejezetten meglepő” egy olyan párttól, amely épp a közbiztonság javításának ígéretével hívta fel magára a figyelmet.

“Természetesen, ha a Jobbik képviselői törvénytelenség gyanúját észlelik, akkor haladéktalanul jelentsék az illetékes szerveknek, de konkrétumok nélkül ne rágalmazzák a munkájukat végző rendőröket” – olvasható a közleményben.

– MTI –