Fidesz: A Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére

Az emberek jelenleg legjobban a munkahelyük elvesztésétől félnek, nem véletlenül, hiszen az utóbbi egy évben 134 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma – mondta Bernáth Ildikó keddi tájékoztatóján. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint mindez azt bizonyítja, hogy a Bajnai-kormány alkalmatlan a válság kezelésére, már csak azért is, mert a minisztériumokban ugyanazok ülnek, mint akik “lejtőre állították az országot”.

Bernáth Ildikó felhívta a figyelmet arra: csökkent a reálkereset is, egy év alatt 2,1 százalékkal. Különösen a közszféra alkalmazottainak kevesebb jóval a jövedelme, hiszen megvonták tőlük a 13. havi fizetést és más kiegészítő juttatást is. Hozzátette: a gazdaság 6,7 százalékkal csökkent.

Az ellenzéki képviselő szerint a súlyos helyzet ellenére a gazdasági és a szociális miniszter is hallgat, a pénzügyminiszter pedig csak annyit mond, hogy 2011-re várhatóan fellendül a gazdaság. Bernáth Ildikó úgy véli: Oszkó Péternek arról is beszélnie kellene, hogy addig mi lesz, hiszen az előrejelzések szerint a harmadik negyedévben tovább nő a munkanélküliek száma.