Fidesz – Gyurcsány erős politikus képzetét akarja kelteni

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc erős politikus képzetét akarja kelteni, de nem gondolja komolyan, hogy a kormányoldalnak és az ellenzéknek valóban együtt kellene működnie – így regált a miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalására reagálva Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a megoldás kulcsa az ellenzék kezében van. A Fidesz ezzel szemben úgy véli, hogy a kormányfő előre megfontoltan és kitervelten támad, s valójában nem is akar együttműködni.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: nem igaz a kormányfő állítása, hogy a Fidesz kettős beszédet használna, és hogy nem határolódott el a március 15-i tojásdobálástól. Az árpádsávos zászló kapcsán a politikus leszögezte: azzal március 15-én mint történelmi zászlóval maga a minisztelnök ” kétszer is érintkezett”. Navracsics leszögezte, hogy az árpádsávos zászló történelmi jelkép.

A frakcióvezető végül felolvasta a Batthyány-család örökeseinek Gyurcsány Ferenctől elhatárolódó közleményét. Ebben például az örökösök visszautasítják, hogy Gyurcsány párhozamot von a maga és az általa vezetett kormány, illetve a kivégzett miniszterelnök munkássága között. Mint írják: gróf Batthyány Lajos ” soha nem kurvázta le hazáját és nyűvesnek sem nevezte”.