Fiataloknak is árusította a herbált, rács mögé tették a sajóládi dílert

Fiataloknak is árusította a herbált, rács mögé tették a sajóládi dílert
Fiataloknak is árusította a herbált, rács mögé tették a sajóládi dílert
Miskolc, Sajólád – Előzetesben a sajóládi férfi, aki fiatalkorúaknak is értékesített új pszichoaktív anyagot.

A Miskolci Járásbíróság szombaton egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint több alkalommal adott el Sajóládon új pszichoaktív anyagot, úgynevezett herbált felnőtteknek és 18 éven aluliaknak egyaránt.

Mivel a vevői körben fiatalkorúak is voltak, a gyanúsítottal szemben az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettén túl kóros szenvedélykeltés vétsége miatt is indult büntetőeljárás.

Súlyos büntetést kaphat

A bűncselekmények jelentős tárgyi súlyúak, a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A cselekmények pontos körülményeinek megállapítása, a szervezeti háttér feltárása pedig további nyomozás feladata, ezért feltehető az is, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok elrejtésével vagy megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené vagy veszélyeztetné.

Indokolt az előzetes

Feltehetően a férfi hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezi a mindennapi megélhetését, így szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tartotta indokoltnak.

ÉM


Őrizetben a sajóládi díler
Sajólád - A rendőrök Sajóládon fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szerzett meg és adott tovább helyi lakosoknak. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljár...