Fiatalok Háza – A régi penészedik, az új még várat magára

Fiatalok Háza – A régi penészedik, az új még várat magára
Miskolc – A felújítás többe kerül, mint gondolták, de remélik, három hét múlva költözhetnek.


Lassan, de haladnak új bérleményük felújításával azok a családok, akik a csődbe ment József Attila utca 45. szám alatti épületben rekedtek. Néhányan már tavaly elköltözhettek új otthonaikba, de öt család hiába próbálkozott többször is az önkormányzat lakáspályázatán, nem kaptak bérleményt. Így ők a fűtetlen, hideg lakásban vészelték át a téli mínuszokat. Lapunk többször is beszámolt az esetükről, arról is, hogy a február végi lakáspályázaton már sikerrel jártak. Akkor nagy volt az öröm, de mára valamennyit alábbhagyott a lelkesedés, hiszen mint kiderült, az elnyert ingatlanok felújítására sokkal többet kell fordítani – mind pénzben, mind időben –, mint gondolták.

A költözés ezért várat magára, hiszen van olyan ingatlan, ahol 1,5 millió forintba kerül a felújítás, igaz, az ingatlankezelő is beszáll ebbe az összegbe. Vannak azonban, akiknek nincs segítség, hiába mondták, hogy 30 ezer forintot kell csak a lakásra költeni érintésvédelemre és WC-tető-cserére – ennél sokkal többe kerül majd a teljes felújítás. Mádi Lászlóné elmondta, burkolni, csempézni is kell az elnyert bérleményt.

„Nem volt lelakott, de 30 éves épület, azért ráfér a javítás” – fogalmazott. Azt is megtudtuk, a költözés még messze van, három héten belül biztos, hogy nem megoldható, addig maradnak a fűtetlen és már penészedő lakásban.

ÉM-NSZR


„Szerencsére nem történt tragédia”

Miskolc – Lakást kaptak azok a családok, akik fűtetlen otthonukban éltek már több mint egy hónapja.

Fűtést szeretnének, de csak az idő enyhül…

Miskolc – A polgármesteri lakáskeretből még ideiglenesen sem kaphatnak a József Attila utca 45. alatt lakók.

Emberség

Senkit nem hagyunk az út szélén, így hangzik a jól ismert kormányzati szlogen. Jól hangzik. A kérdés persze nem az, hogy betartják-e, hanem az, mennyire betartható. Hiszen – sajnos – minden hatalom hagyott és hagy az út szélén embereket. Mert vannak élethelyzetek, amelyekbe nem tud és nem is szabad, hogy az állam beavatkozzon. Az emberség persze más kérdés. Szántó Rita jegyzete.

A fűtési csoda nem tartott sokáig Miskolcon

Miskolc – Csodaként értékelték a lakók, hogy január 3-án beindult a fűtés, de korai volt az örömük.

Fiatalok Háza: A karácsony katasztrófa volt, most újra fűtenek

Miskolc – Vasárnap este csoda történt, újra van fűtés és meleg víz – újságolta boldogan Mádi Lászlóné, aki Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakik férjével.

Meleget és lakást kérnek a fa alá

Miskolc – Önhibájukon kívül kerültek bajba, most pedig hidegben, fűtés nélkül tölthetik a szent­estét.

hirdetés
hirdet�s