Fiatalkorúak raboltak a miskolci sétálóutcán

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Falhoz szorították a lányt, megütötték és elvették a táskáját.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a három fiatalkorú gyanúsítottnak, akik július 14-én az esti órákban Miskolcon, a Széchenyi utcán raboltak ki egy szintén fiatalkorú lányt.

Lerántotta a táskáját

Megszólították őket és egyikük cipőjét követelték, aki azonban nem adta azt oda. Ketten elszaladtak, de a helyszínről távozni nem tudó lányt a két női gyanúsított közrefogta, a falhoz szorította, majd tenyérrel egyikük halántékon ütötte és „Add ide a táskádat és a telefonodat, mert ha nem, megöllek” fenyegetést követően lerántotta válláról táskáját. A sértett kezéből kicsavarták mobiltelefonját és elszaladtak a helyszínről. A két női gyanúsított férfi társa nevetve, társait bátorítva nézte végig a cselekményt.

A három gyanúsítottat a közelben elfogták, ekkor még az eltulajdonított dolgok is náluk voltak. Cselekményük csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, mely fiatalkorúak esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a várható büntetéstől félve megszöknek, elrejtőznek.

Őrzésük nem megoldott

Mivel tartózkodási helyük gyermekvédelmi intézmény, így ott őrzésük semmiképpen sem lehetséges, ezért a bíróság a három fiatal letartóztatásáról döntött azzal, hogy annak végrehajtását javítóintézetben rendelte el.

ÉM