Fiatalkorú tolvajok Hejőszalontán

Hejőszalonta – Fényes nappal tett “látogatást” közeli portákon két hejőszalontai tinédzser, mégpedig azzal a szándékkal, hogy néhány számukra értékes tárggyal távozzanak.

Eddig három lopással gyanúsítják őket, de a rendőrség vizsgálja esetleges szerepüket néhány korábban elkövetett bűncselekményben is.

A 15 és 16 éves fiú akkor bukott le, amikor az egyik lakóház fürdőszobájának ablakát befeszítve a házban szemben találták magukat a tulajdonoshoz éppen látogatóba érkező rokonnal, aki ráadásul mindkettőjüket jól ismerte, a nevüket és lakóhelyüket is tudta. Az őket tettenérő hölgy hiába kapta el egyiküket, mivel csak a ruháját sikerült megfognia, így elmenekültek, Távozásuk után derült ki, hogy egy mobiltelefont is magukkal vittek.
A helyszínre hívott rendőrök először hiába keresték a fiúkat, akik ekkor még nem mertek hazamenni, de másnap hajnalban már otthon, az ágyaikban, alvás közben lepték meg őket.

A gyanúsítottak a legutóbbi eseten túl beismertek két további lopást is. Két nappal korábban egy másik magánlakás udvarán járva szerszámokat vittek el, a hónap elején egy telephelyről pedig fém alkatrészeket, hogy azokat értékesítsék.
A fiatalkorúak szabadlábon védekezhetnek – számolt be a történtekről Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.