Fiatal vállalkozók Brüsszelben

Fiatal vállalkozók Brüsszelben
Észak-Borsod – Észak-Borsod ismét nemzetközi projektet szervez, fiatal vállalkozók, vállalkozni vágyók részére.

A nyolc ország fiataljaival (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Nagy-Britannia, Belgium, Románia, Bulgária és Magyarország) közösen, az Európai Bizottság, Európa a Polgárokért Programja keretében beadott pályázat azon kevesek egyike, amely támogatást nyert. Az „Ideas on the move” elnevezésű projekt Európában, a 400 benyújtott pályázat közül, a 7 sikeres megvalósuló között található. A projektet egy olasz szervezet kezdeményezte, a Nápolyi Egyetemmel szoros együttműködésben.
A projekt célja az Európai Bizottság 2020-as ifjúsági stratégiához illeszkedve az ifjúság kreativitásának ösztönzése, a fiatalok önfoglalkoztatásának elősegítése. Ennek érdekében a résztvevő partnerországok között egy európai kampány keretében innovatív ifjúsági vállalkozási ötletek kerülnek támogatásra. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, mintegy 3000 Euro értékben, ezen felül támogatók segítségével a lehető legtöbb ötlet megvalósulását szeretnék a szervezők elősegíteni. Országonként 10-10 projekt ötletet választanak ki, a fiatal vállalkozók Casertában, illetve az esemény záró rendezvényén, Brüsszelben képviselhetik országunkat.

Kiemelt témák

A projekt ötletekre vonatkozóan nincs megkötés, ugyanakkor vannak kiemelt témák. Ilyenek a zöld gazdaság, az információ- és kommunikáció technológia, a kulturális, szellemi és tárgyi- örökségünk népszerűsítése, valamint a turizmus.
Az Észak-Borsodi LEADER Unió stratégiájának fő prioritása a fiatalok helyben tartása, így jelen kezdeményezés szorosan kapcsolódik a cél eléréséhez. A projekt megvalósulása további fejlődéseket eredményezhet a térségükben, jó kezdeményezések kialakítását, a helyi fiatalok aktivitásának növelését, újabb sikeres nemzetközi programok elindulását.

-ME-