Fiatal rablók garázdálkodtak a belvárosi utcákon

Fiatal rablókat fogtak el a rendõrök Budapesten, a hétvégén. A legfiatalabb elfogott fiú 15 éves. Õ és társa késsel fenyegetõzve rabolt az utcán. Egy másik, 19 éves fiú idõs asszonyt vert meg, hogy az értékeihez jusson. A rendõrök mindannyiukat elfogták.

Vasárnap késõ éjjel a térfigyelõ kamerák és a jó személyleírás alapján fogtak el a belvárosi bûnügyi régió rendõrei egy 19 éves kaposvári fiút, aki Budapesten a jelek szerint rablásokból tartotta fenn magát. Ezúttal egy VI. kerületi lépcsõházban vert meg és fosztott ki egy 68 éves asszonyt. Három órán belül elfogták egy Baross utcai lakásban. A házkutatáskor régebbi bûncselekményekbõl származó iratokat, pénztárcákat találtak nála.

A másik eset még pénteken történt, a Thököly õt és Hungária körút keresztezõdésénél, majd a Blaha Lujza téren csapott le egy fiatal rablópáros. Késsel fenyegetõzve támadtak meg egy-egy járókelõt. a második esetnél azonban a megtámadott férfi visszaszerezte tõlük mobiltelefonját és hívta a rendõröket, akik a közelben elfogták a fiatalokat. Egyikük 15, a másik 19 éves – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Papp Judit, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.