Fiatal nőt gyanúsít a rendőrség a rakamazi gyilkossággal

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával vett őrizetbe kedden egy 27 éves rakamazi nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. Őt gyanúsítják azzal, hogy péntek este megölt egy 76 éves rakamazi asszonyt – tudta meg a Független Hírügynökség Fülöp Gergely szóvivőtől.

A megalapozott gyanú szerint a nő február 11-én este bement a későbbi áldozat, a Rakamazon egyedül élő 76 éves asszony házába, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy az belehalt sérüléseibe. A tettes az áldozat nyakláncát és gyűrűjét vitte el. A néni holttestét másnap fedezték fel.

A szóvivő hozzátette: bűnpártolás gyanújával kihallgatták a feltételezett elkövető 30 éves nővérét és 60 éves anyját is, akik a nyomozati adatok szerint tudták, hogy hozzátartozójuk mit követett el, és igyekeztek meghiúsítani a büntetőeljárás sikerét. Az anyát szintén őrizetbe vették, a nővér szabadlábon védekezhet. A nyomozók megtalálták az áldozattól eltulajdonított, majd elrejtett ékszereket is. A nő, ha bebizonyosodik, hogy elkövette a gyilkosságot, 10-20 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Bravúros gyorsasággal derítettek fel a rendőrök egy másik, szintén hétvégi bűncselekményt is, amelyről már beszámoltunk: elfogták azt a gyilkosságért már büntetett férfit, aki kocsordi otthonában félholtra vert egy idős férfit 31 ezer forintjáért.