FÜHÜ ANNO: 2008. február 25.

Három évvel ezelőtt, 2008. február 25-én újra magával vitte Törökországba az édesapja Mehmet Karcsit, de ezúttal törvényesen. A hírt elsőként a Független Hírügynökség közölte. A gyerek szülei egy héttel korábban egyeztek meg a fiú elhelyezéséről.
________________________________________

Az ügy 2004. július 11-én kezdődött, amikor az édesapja láthatásra vitte el, de onnan nem vitte haza, hanem hamis útlevéllel Törökországba csempészte a kisfiút. Az anya csak 3 évvel később, 2007 áprilisban kapta vissza Karcsit, annak köszönhetően, hogy az Együtt Egy-Másért Alapítvány nyomravezetői díjat ajánlott fel. A török apa ezután sem mondott le a gyerekről, Magyarországra költözött, hogy láthassa fiát.

A nőt és második férjét 2007 novemberében letartóztatták Szerbiában, mivel autójukban 80 darab extasy és amfetamin tablettát találtak. A gyámhatóság az anya előzetes letartóztatása miatt Karcsit ideiglenesen török apjánál helyezte el, annak ellenére, hogy a férfit a bíróság a gyermek jogtalan külföldre csempészése miatt korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Később bebizonyosodott a nő és férje ártatlansága és hazaengedték őket Szerbiából Magyarországra.

Az anya és a török apa végül 2008. februárjában megegyezett a gyerek elhelyezéséről. Apja kezdeményezte, hogy a fiát nála helyezzék el. A gyerek döntötte el, kivel szeretne együtt élni, arról is ő határozott, hogy hol akar iskolába járni. A szülők meg is egyeztek, ha apa és fia visszatér Törökországba, akkor az iskolai szünetben egy hónapot vagy igény szerint ennél is többet az édesanyjánál lehet Magyarországon.

2008. április 15-én az édesanya nem jelent meg a bíróságon Mehmet Karcsi elhelyezési perén. Levélben annyit közölt a bírósággal, hogy tartja magát ahhoz a megállapodáshoz, amelyet február 15-én kötött gyermekével és annak édesapjával. Ebben hozzájárul ahhoz, hogy a kisfiú Törökországban éljen.Sporthírek