Fesztivállal emlékeznek Rákóczira Körömben

Akt.:
Körömi Rákóczi Fesztivál és Falunap
Körömi Rákóczi Fesztivál és Falunap
Köröm – A hét végén tizennyolcadszor rendezik meg a Körömi Rákóczi Fesztivált és Falunapot.

Május 28-án, szombaton lesz a XVIII. Körömi Rákóczi Fesztivál és Falunap, amelyet a templom téri gyülekező és a Rákóczi Emlékparkig tartó ünnepi menet után vitéz Tóth Tibor polgármester nyit meg. Ünnepi beszédet Tállai András országgyűlési képviselő és dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke mond. Utána megkoszorúzzák a Rákóczi-emlékművet.

Színvonalas műsorok

A délután a kultúráé és a szórakozásé – többek között – az Operett Miskolcz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Egyesület, a Körömi Antall József Napköziotthonos Óvoda, a Zsérci Summás Énekegyüttes, a Rákóczifalvai Hagyományőrző Daloskör és Nyugdíjas Klub, a Girincsi Nyugdíjas Dalkör, az Őszirózsa Népdalkör, a Felsődobszai Asszonykórus vagy a Romano Teatro jóvoltából.

Sikeres rendezvény

Az est fénypontjaként egyórás koncertet ad Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie. Tóth Tibor polgármester a tavalyi fesztiválról a következőket nyilatkozta: „Rendezvényünk a környező településeken is nagy tetszést aratott. A programok iránt érdeklődők száma meghaladta az ezer főt. Nagyon jó érzés volt polgármesterként megélnem ezeket a dicsérő szavakat.

ÉM