Fesztivál volt és lesz is

Fesztivál volt és lesz is
Miskolc – Lapunkhoz jutott információk szerint az idén rendeznék meg utoljára a Hegyalja Fesztivált. Mint kiderült, a hír csak állhírnek bizonyult.

A hetedik évébe lépett tokaji, könnyűzenei eseményt szervező kft. egyik tulajdonosától, Kémeri Pétertől érdeklődtünk, igaz-e a hír.
– Bármilyen hírek is keringenek a Hegyalja Fesztiválról, annak alapjait én tettem le, és ha mindenki elköltözik a vidékről, akkor is lesz fesztivál – mondta lapunknak Kémeri Péter. – Gyermekkori álmom volt ez a rendezvény.
Azt is megtudtuk: az adhatott esetleg okot a szóbeszédre, hogy ugyanazon kft. szervezi a mezőtúri Wan2 Fesztivált is, mint a hegyaljait, és az valóban megszűnik. Illetve nem szűnik meg egészen, csak nem Wan2 néven fut tovább.

Ugyanezt erősítette meg Bukovinszky Béla szervező is. Neki az a tapasztalata, hogy minden évben szárnyra kelnek ehhez hasonló rémhírek. Az öt évre szóló szerződésüket tavaly újították meg a tokaji önkormányzattal, ez is biztosítéka a folytatásnak. A Hegyalja Fesztivál törzsközönségének azonban nem kell félnie, az idén július 11-től 15-ig ismét várja őket a tokaji Tisza-part.

 

Kapcsolódó cikkeink: