Ezt írtuk anno 1969-ben

2019.10.05. 07:30

Írjanak a rossz utakról is!

A város vezetői köszönettel vették a Miskolc lakóitól származó észrevételeket, javaslatokat.

Megkérdezte az Észak-Magyarország a lap olvasóit, miről olvasnának szívesen. Ez derül ki az 1969. október 9-i cikkből, amelyben a lap szerkesztője válaszol a felvetésekre.

A szívünkön viseljük

„Rossz útjaink mielőbbi helyrehozataláról, mert ez szorosan összefügg az idegenforgalommal, Miskolc levegőjének javításáról szeretnék olvasni” – idézik az egyik válaszadót.

Miskolc fejlődését, holnapját valamennyien a szívünkön viseljük – nyugtatja meg az olvasók közösségét a szerkesztői üzenet, hozzátéve: ez a gyöngéd szeretet, rajongó segíteni akarás olykor egészséges türelmetlenségnek is forrása. Ezzel magyarázható erőink, lehetőségeink túlbecsülése vagy figyelmen kívül hagyása is – így szól a helyzet­értékelés.

Ami az ennél konkrétabb választ illeti, arról is olvashatunk: az Észak-Magyarország éppen a közelmúltban szólaltatta meg a Miskolc Városi Tanács vb-elnökét. „A kezdeményezés szinte párbeszéddé bővült, hiszen egymás után érkeztek az észrevételek, javaslatok, kiegészítések, amelyeket a város vezetősége köszönettel vett. Lapunk kezdeményezése, a nyilatkozatsorozat, városunk jövőjének felvillantása választ igyekezett adni az érdeklődőknek – talán elfogadható eredménnyel” – zárja a cikk szerzője az erről szóló passzust a megyei újság ötven évvel ezelőtti számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában