FERIHEGYI SZTRÁJK – péntek reggel már egy tucat járatot töröltek

Több mint egy tucat járatot töröltek péntek reggelre a ferihegyi sztrájk miatt. A hét utolsó munkanapján 40 induló és 49 érkező járat szerepel a menetrendben, de mivel sok légitársaság nem tudja megoldani a földi kiszolgálást, a törölt járatok száma biztosan nő még napközben – közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport Zrt. szóvivője a Független Hírügynökséggel péntek reggel 8 óra előtt nem sokkal.

A Lufthansa, az Alitalia, és az EasyJet összes pénteki járatát törölte, de a British Airways reggeli londoni járata sem indult el. Az induló járatok zsúfolásig tele vannak, mivel a húsvéti ünnepek idején a szokásosnál is nagyobb a légiforgalom – mondta a szóvivő.

A Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, hogy ha tehetik, el se induljanak a reptérre, mert egyáltalán nem biztos, hogy a járatuk el tud indulni. Mivel a helyzet óráról órára változik, legjobb, ha felveszik a kapcsolatot az adott légitársasággal, vagy a www.bud.hu internetes oldalon tájékozódnak arról, hogyan alakul a menetrend – mondta Szollár Domokos.Sporthírek