FERIHEGYI SZTRÁJK – Nincsenek tárgyalások a szakszervezetek és a munkáltató között

Nem tárgyalnak egymással Ferihegyen a szakszervezetek és a munkáltató, így szinte biztos, hogy szombat délután fél háromig tart majd a munkabeszüntetés a repülőtéren – mondta el a Független Hírügynökségnek a Forgalmi és Rampatisztek Szakmai Szakszervezetének (FORTISZ) elnöke pénteken.

Peres Gábor elmondta, hogy a munkáltató Celebi GH Kft. nem hajlandó az öt szakszervezettel aztalhoz ülni, így egyelőre esély sincs a megállapodásra. A légitársaságok körülbelül 35-40 százalékát kiszolgáló személyzet – a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek – így várhatóan végigviszi csütörtökön délután fél háromkor kezdett 48 órás sztrájkját.

Peres Gábor hozzátette: a szakszervezetek számításai szerint a jelenlegi, valamint a múlt heti sztrájkok miatti veszteség már elérte azt az összeget, amit a munkavállalók által kért 10 százalékos béremelés teljesítése jelentett volna.

A legutóbbi bértárgyaláson a Celebi vezetése már 4 százalékos alapbéremelést és 3 százalékos év végi bónuszt ajánlott. Korábban még 0 százalékos alapbéremelésről volt szó a 3 százalékos bónusz mellett. A munkavállalók a tárgyalások első fordulóin 18-20 százalékos béremelést követeltek, ezt a múlt hétre 15 százalékosra mérsékelték, most pedig már belementek volna 10 százalékos alapbéremelésbe és 5 százalékos év végi bónuszba.

A szakszervezetek várhatóan szombaton délután ülnek össze és értékelik a kétnapos munkabeszüntetést, majd ezt követően döntenek a folytatásról. Amennyiben nem sikerül megállapodni a munkáltatóval, akár 72 órás sztrájk is lehet Ferihegyen.Sporthírek