FERIHEGYI SZTRÁJK – Eredménytelen a szerdai tárgyalás

A szerdai egyeztetésen sem sikerült megállapodniuk a ferihegyi repülőtér földi kiszolgálását végző dolgozók szakszervezeteinek a munkáltatójukkal, a török Celebi GH Kft-vel a bérekről. Csütörtökön folytatódnak az egyeztetések, addig biztosan nem lesz újabb sztrájk.

A földi kiszolgálók – azaz a poggyászrakodók, jegykezelők, gépkocsivezetők és rampatisztek – korábban 10 százalékos béremelést és 5 százalékos év végi bónuszt szerettek volna. Ezzel szemben munkáltató 4 százalékos emelést és 3 százalékos bónuszt ajánlott.
A szerdai egyeztetésen a Celebi már 6 százalékos emelést kínált, igaz bónusz nélkül. Erről csütörtökre készítenek írásos anyagot is, a szakszervezetek pedig ezután döntenek arról, hogy elfogadják-e azt – mondta el a Független Hírügynökségnek Peres Gábor, az egyik érdekképviselet elnöke. Az ajánlott összeg azonban még mindig nagyon kevés, infláció alatti – fogalmazott.

A csütörtöki tárgyalásokig mindenesetre biztosan nem lesz sztrájk. Azt azonban még nem lehet tudni, ha ismét egyezség nélkül állnak fel az asztaltól, akkor lesz-e újabb munkabeszüntetés.

Múlt pénteken az eredménytelen bértárgyalások után már tartottak 48 órás sztrájkot a földi kiszolgálók, ez körülbelül 400 dolgozót érintett. A két nap alatt a Ferihegyen megforduló 624 járatból 33-at törölni kellett.