Ferge Zsuzsa kapta az UNICEF nagyrabecsülésének csokrát

Ferge Zsuzsa akadémikusnak adományozta oda az UNICEF Magyar Bizottsága a Nagyrabecsülés csokrát. Ezt a fajta elismerést azok kapják, akik különösen sokat tesznek a gyermekek egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséért, illetve jogaik érvényesüléséért.

Ferge Zsuzsa akadémikusnak ítélte oda az UNICEF a Nagyrabecsülés csokrát, az elismerést kedden Halász Judit jószolgálati nagykövettől vehette át. Azért rá esett a választás, mert több évtizednyi munkásságával hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekszegénység kérdései bekerüljenek a közbeszédbe és megkerülhetetlenek legyenek a politika számára. Emellett kutatásaival rendszeresen feltérképezte a a társadalmi egyenlőtlenségeket, a magyarországi szegénységet és központi szerepet játszott a Gyermekszegénység elleni Nemzeti Program kidolgozásában.

Az UNICEF Magyar Bizottsága már 12. alkalommal ítélte oda a csokrot, elsőként Bada Domokos szegedi gyermekgyógyász professzornak. A 90-es években a magyar védőnői szolgálat a csecsemők anyatejes táplálásának népszerűsítéséért, a Magyar Rádió ifjúságvédelmi műsoraiért kapta meg a csokrot, Göncz Árpádnét pedig az értelmi fogyatékos gyermekekért végzett munkája elismeréséül tüntette ki az UNICEF.

– Független Hírügynökség –

 

Címkék: ,