Helyi közélet

2015.02.08. 17:09

Fotók: Kocsonyafarsang idején a kutyából is a béka a nyerő

Miskolc - A jókedv jegyében invitálták a miskolci és városkörnyéki kutyákat és gazdáikat szombaton a Belvárosi ligetbe.

Miskolc - A jókedv jegyében invitálták a miskolci és városkörnyéki kutyákat és gazdáikat szombaton a Belvárosi ligetbe.

Mialatt a miskolci élvonalbeli állatvédelmi szervezetek és kutyaiskolák bemutatták tevékenységüket az érdeklődőknek, a szervezők érdekes és szórakoztató ingyenes programokkal is szolgáltak. Mi épp a farsangi hangulathoz igazított cuki kategóriájú versenybe futottunk bele (de volt vicces, jelmezes kutya, valamint jelmezes kutya-gazdi kategória is).

Ám a dzsesszes külsejű Frankie-ről például kiderült, hogy nem csupán a parádénak szól a beöltöztetés, hanem mint gazdája, Karafi Adrienn elárulta, a mopszok elég rosszul tűrik a hideget, így az egyéves Frankie kifejezetten hálás, hogy farmert, pólót ölthet. (Az öltözék az internetről való, kétezerért.)

Közben a zsűri is meghozta döntését: a 30 versenyző közül a békajelmezt viselő ötesztendős Liza, amúgy Yorkie Terrier nyert. Gazdája, a 11 éves Péczeli Réka alig bírta átvenni az érte járó jutalmakat. Megosztotta velünk: a békajelmezt az anyukájával ketten ötlötték ki, s egy "emberruha-varrónő" valósította meg.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában