MON Sziréna

2013.03.09. 16:01

BRFK: a Jobbik rendezvényén nem volt szükség rendőri intézkedésre

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - A Jobbik szombati tüntetéses felvonulásán nem volt szükség rendőri intézkedésre, ugyanakkor a rendezvényt követően, annak helyszínétől távolabb összesen kilenc emberrel szemben intézkedtek - közölte a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére.

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - A Jobbik szombati tüntetéses felvonulásán nem volt szükség rendőri intézkedésre, ugyanakkor a rendezvényt követően, annak helyszínétől távolabb összesen kilenc emberrel szemben intézkedtek - közölte a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére.Kovács Viktória elmondta: a XIV. kerületi Utász utcában hét embert vontak ellenőrzés alá, akikkel közölték, hogy ellenük, ruházatuk miatt, feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel okán szabálysértési feljelentést tesznek. Ugyancsak a XIV. kerületben, a Hungária körút és a Tábornok utca kereszteződésében két emberrel szemben a közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt intézkedtek, amiért a piros jelzés ellenére átmentek az úton.

A Jobbik az MSZP, illetve a román kormányfő magyarországi látogatása ellen tartott tüntetéses felvonulást Budapesten.

A rendőrség a rendezvény elején több, rendezetten felálló, zászlót tartó, fekete ruhás, hímzett oroszlános címert viselő résztvevőt felszólított, hogy fordítsák ki a kabátjukat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!