Egyik szemünk sem nevet

2019.08.02. 12:07

És akkor mi van, ha olyan nagy? Eljött a Samsung A80-as mobil

Ha a divat a fontos, akkor remek a koreai gyártó új Galaxy-ja. Számos kérdést vet fel azonban a felhasználóban több, a használati értéket inkább rontó, mit sem javító technikai újdonság.

Fotó: Shutterstock

Ahogy a Samsung marketingje fogalmaz: „az innovatív kamerarendszerrel felszerelt Galaxy A80 okostelefont a legújabb közösségi média trendek figyelembevételével fejlesztette a gyártó.”

Ez mind nagyon szép.

Eddig volt reklám helye

Tényleg divatos a Samsung Galaxy A80 okostelefon forgatható kamerája, már sokadik gyártó számos telefonja rukkolt elő vele. Középső képünkön kinn a kamera.

Szelfi módban kicsúszik, lehet is reménykedni, hogy az érzékelő időben behúzza, mikor véletlenül leejtjük – de az elkészült képek (végül is a szelfikészítés a cél, nem?) semmivel sem jobbak vele, mint amikor az előlap tetején nézett ki a kamera.

Hasonlóképpen öncélú technikai bravúr benyomását kelti a kijelzőbe rejtett ujjlenyomat-olvasó: míg mondjuk az S7-esen elől, kényelmesen lehetett elérni a leolvasót, s az tízből tízszer működött, most a fejlesztésnek köszönhetően lassan és nehézkesen hol felismeri az ujjat, hol meg nem.

Ugyanezt a panaszt hallani a képernyőbe épített akusztikus (piezoelektromos) hangszóról: sajnos a hagyományos hangszóró hangosabb, jobban érthető.

Persze egy sor samsungosan remek megoldás is akad

Remekül fotóz a főkamera, s a kategóriájában talán legnagyobb, 6.7 colos FHD+ (1080x2400) Super AMOLED kijelző minősége is ámulatba ejtő.

Kétségkívül látványos az előbbiekben említett sok varázslat, amivel szinte mindent eltüntettek az előlapról, s így egyetlen nagy, színpompás kijelzővé változott.

Csak a funkcionális aggályainkat tudnánk feledni… Mert ezekhez még hozzájön a Samsung gyakorlatában oly sokszor előforduló csekély üzemidő is. Jobb számolni vele, hogy a 3700mAh-s akkumulátorhoz bizonyára majd igen gyakran elő kell venni a készülék gyorstöltőjét.

Az amúgy tényleg hatalmas készülék hazánkban már elérhető. Az egyetlen független bolt, amelyiknek a kínálatában ráakadtunk a készülékre, 200 ezer Ft fölötti árat ír: meg kell jegyezni, talán maga a Samsung is nyújt a jelen kínálatában ezen az áron ennél jobb fogást. Legalábbis, ami a használati értéket illeti.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!