Friss hírek

2009.12.05. 12:49

Õrizetben a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatója: a BA együttmûködik a hatóságokkal

<p>A Budapest Airport megdöbbenéssel értesült a vállalat jogi igazgatójának letartóztatásáról- olvasható a Budapest Airport közleményében, amelyben leszögezik: a cég az ügy felderítése érdekében teljes mértékben együttmûködik a nyomozó hatósággal, a rendõrséggel, számukra megad minden szükséges információt, a kért szerzõdések, dokumentumok és számítógépes adatok másolatát.</p>

Mint arról az MTV Híradó beszámolt, a rendõrség õrizetbe vette a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját is, akiket bûnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hûtlen kezeléssel gyanúsítanak. Információik szerint a BKV jelenlegi jogi igazgatóját - aki korábban Budapest Airportnál dolgozott - péntek este érték tetten, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a Közlekedési Vállalattal szerzõdésben álló egyik cég képviselõjétõl. Az eddigi adatok szerint az igazgató fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki.

A Repülõtéri Rendõr Igazgatóság éjszaka tartott házkutatást a BKV Akácfa utcai székházában, a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatójának lakásán és egy, a BKV-val szerzõdésben álló ügyvédi irodában is. A nyomozók dokumentumokat és számítástechnikai adathordozókat foglaltak le.

Budapest Airport jogi igazgatóját a lakásán fogták el. Azzal gyanúsítják, hogy - összejátszva a BKV jelenlegi jogi igazgatójával - pénzért belsõ információkat szivárogtatott ki, hogy egyes cégek megrendelésekhez juthassanak a Budapest Airporttól.

Reptéri Rendõr Igazgatóság szóvivõje a Független Hírügynökségnek sem megerõsíteni, sem cáfolni nem kívánta az õrizetbe vétellel és a házkutatással kapcsolatos híreket, az ügyben késõbbre ígért tájékoztatást.

Hardy Mihály, a Budapesti Airport szóvivõje szombaton közleményében tudatta, hogy megdöbbenéssel értesültek a történtekrõl.. Hozzátették: a cég - az ügy felderítése érdekében - minden segítséget megad a hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!