Friss hírek

2008.10.22. 13:30

Kaiser Ede ügyében szakértőt hallgatnak meg

<p>Kaiser Ede szerdai perújítási tárgyalásán, a vád és a védelem jogi szakkérdésekről szóló vitája után a Fővárosi Bíróság úgy döntött, hogy az ügyben még egy tanút és egy szakértőt is meghallgat, ezért elnapolta a pert. Ennek tétje, hogy kimondják a tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede ártatlanságát a móri vérengzésben.</p>

Az ügyész, Soltész Miklós azt mondta, hogy az ügyészség a móri bűncselekménnyel kapcsolatos vádpontot azzal a változtatással tartja fenn, hogy azt nem Kaiser Ede követte el, majd a móri emberölések és a Kaiser Ede terhére rótt 2001-es budaörsi emberölési kísérlet törvényi egységét fejtegette. Ezzel kapcsolatban Dezső Antal, Kaiser Ede védője azt mondta, az ügyész által említett törvényi egység önmagától felbomlik azzal, hogy a 2002-es móri gyilkosságok "kiesnek". A védő úgy fogalmazott: a jogi csűrcsavar azt szolgálja, hogy ne kelljen az ügyészségnek Kaiser felmentését indítványoznia, ne kelljen ejtenie a móri vádpontot.

Eredetileg Kaiser Edét és Hajdú Lászlót vádolták a 2002. május 9-én elkövetett móri vérengzéssel, de az első per végén csak Kaisert ítélték el 2004. december 23-án. A megismételt első fokú eljárásban Hajdú Lászlót vádolták azzal, hogy ő ölte meg a 8 embert az Erste Bank móri fiókjában, de Hajdút éppen szerdán délelőtt mentették fel ez alól a vádpont alól.

Azóta a hatóságok elfogtak két újabb gyanúsítottat, egyikük, W. Róbert ellen az ügyészség idén áprilisban emelt vádat a Móron történtek miatt, a másik gyanúsított, N. László időközben öngyilkos lett a börtönben.

Kaiser Ede tárgyalásának következő napját a bíróság később tűzi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!