Férfi vízilabda Eurokupa – Miskolc: újabb döntetlen

Akt.:
Férfi vízilabda Eurokupa – Miskolc: újabb döntetlen
Budapest – Döntetlennel folytatta szereplését a Miskolc csapata a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjébe jutásért zajló második selejtezőkörben, a franciaországi Aix-en-Provence-ban.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport (Aix-en-Provence):

  • Pays D’Aix Natation (francia) – PannErgy-Miskolci VLC 13-13 (2-2, 1-3, 3-4, 7-4)
    a miskolciak góldobói: Misic 5, Bowen, Berta 3-3, Milicic, Nagy 1-1

A négyes legerősebbjének tartott olasz Verona elleni pénteki 11-11-es döntetlent követően a magyar együttes szombaton a vendéglátó gárdával került szembe, s bár az elején szívósan tapadt a hazai alakulat a magyarra, a nemzetközi porondon először szereplő borsodiak fokozatosan elszakadtak riválisuktól.

Az első negyedben még együtt haladtak a felek, s 3-5-ről egyenlíteni tudott a Pays D’Aix Natation a harmadik játékrészben, a Miskolc azonban magasabb fokozatba kapcsolt, s főképpen a ötödik gólját is meglövő Sasa Misicnek köszönhetően ellépett 10-6-ra.

Úgy festett, az előny a meccs végéig kitart, de nem így történt. Az európai szövetség honlapjának eredményközlése szerint a hajrában 13-11-re vezetett a Miskolc, amikor 22, majd két másodperccel a vége előtt is született egy-egy hazai gól, így 13-13-as döntetlennel zárult az összecsapás.

pénteken játszották:

  • PannErgy-Miskolci VLC – Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)

vasárnap:

  • Miskolc-Sturm Csehov (orosz) 9.00

D csoport (Budapest, Népliget):

  • PQS-Ferencváros Waterpolo – Jadran Split (horvát) 17-3 (6-1, 3-0, 3-0, 5-2)

A két csoportból az első kettő jut tovább. Hozzájuk azt a négy csapatot sorsolják majd, amely alulmarad a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért zajló párharcokban. Az EK negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.

– MTI –