Férfi vízilabda Eurokupa – Elődöntős a Miskolc és az FTC is

Férfi vízilabda Eurokupa – Elődöntős a Miskolc és az FTC is
© Fotó: Kozma István
Budapest/Volgográd – A legjobb négy közé jutott mind a Miskolc, mind a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupában.

A szombati visszavágón a Miskolc egyet megőrzött négygólos előnyéből a Szpartak Volgográd otthonában, míg az FTC az idegenbeli kiütéses sikert követően idehaza is magabiztosan nyert a szintén orosz Szintyezs Kazany ellen, így kettős győzelemmel lett elődöntős a második számú kontinentális pólósorozatban.

Eredmények (az európai szövetség honlapjáról)

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágók

Szpartak Volgográd (orosz)-PannErgy-Miskolc 10-7 (2-2, 4-3, 2-2, 2-0)

A magyar csapat góldobói: Bowen, Vadovics, Misic 2-2, Halek 1

Továbbjutott: a Miskolc 19-18-as összesítéssel

Az otthoni első mérkőzésen aratott 12-8-as győzelem után a borsodi alakulat kellő önbizalommal szállt medencébe, s nem is akadt gondja a találkozó nagy részében. A csapatok felváltva vezettek, rendre egy góllal, a Volgográd a harmadik negyedben tudott először nagyobb, két-, majd háromgólos (8-5) előnyre szert tenni. A Miskolc azonban a játékrész végére 8-7-re visszazárkózott. A befejező nyolc percben, 9-7 után sokáig nem esett gól, s bár 27 másodperccel a vége előtt emberelőnyből 10-7-re módosult az állás, a végeredmény a magyar csapatnak kedvezett.


FTC-PQS Waterpolo – Szintyezs Kazany (orosz) 12-9 (4-3, 2-0, 3-2, 3-4)

A magyar csapat góldobói: Madaras 4, Szirányi, Varga Dé., Jaksic 2-2, Sedlmayer, Jansik 1-1

Továbbjutott: az FTC kettős győzelemmel

A címvédő Ferencváros gyakorlatilag már a kinti nyitányon döntött a továbbjutásról azzal, hogy 16-8-ra verte az orosz együttest. A Népligetben sem volt kérdéses a végkimenetel, csupán az első negyedben tudták szorossá tenni az állást a Tatárföldről érkezett vendégek. A negyedik játékrészt – amely 9-5-ös FTC-vezetésről indult, s 11-5 is volt már a javára – megnyerte ugyan az orosz alakulat, ám ez csupán apró szépségtapasz lehetett számára, az elődöntőben a Ferencváros folytathatja.

– MTI –