Férfi vízilabda BL – Az OSC is főtáblás

Akt.:
Szolnok – A Szolnokhoz hasonlóan az OSC is kettős győzelmet aratva jutott túl a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulóján, így feljutott a főtáblára: az újbudai alakulat a szombati hazai visszavágón hét góllal volt jobb romániai riválisánál, az Oradeánál.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

A-Híd OSC Újbuda – Oradea (román) 10-3 (2-0, 2-0, 3-2, 3-1)

A magyar csapat góldobói: Bátori 3, Decker, Hegedűs 2-2, Kovács, Bundschuh, Brguljan 1-1

Az OSC, a magyar bajnokság legutóbbi ezüstérmese, amely Nagyváradon 9-7-re nyert, remekül kezdett a Nyéki Imre Uszodában: az első, majd a második játékrészben is kétszer volt eredményes anélkül, hogy egyetlen gólt is kapott volna. A harmadik negyedben szépítettek a nagyváradiak, akik 4-1 után 5-2-re javítottak, de a vendéglátóknak volt válaszuk: elhúztak 10-2-re, s már csak egy gólt kaptak a lefújásig.

korábban:

Szolnoki Dózsa-Közgép – CN Marseille (francia) 13-6 (3-1, 5-0, 4-3, 1-2)
továbbjutott: kettős győzelemmel a Szolnok

Dupla diadalával – a Szolnokkal egyetemben – az OSC is tagja lett a BL-főtábla 12 csapatos mezőnyének, amelynek küzdelmei két hatos csoportban zajlanak majd, oda-visszavágós rendszerben. A magyar bajnok és az ezüstérmes is a B jelű szextettbe került. A főtábla A csoportjában szintén van magyar csapat, mégpedig az Eger, amely – mint leendő házigazda – automatikusa tagja a már csak a legjobb hat csapatot mozgósító úgynevezett Final Sixnek is. A hatos döntőnek Budapest ad majd otthont jövőre, június 2. és 4. között.

– MTI –