Férfi vízilabda BL – Az OSC Athénban, a Szolnok Hannoverben játszik

Budapest, 2015. szeptember 8., kedd (MTI) – Elkerülte egymást a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második csoportselejtezős körében az OSC és a Szolnok: előbbi gárda Görögországban, utóbbi pedig Németországban játszik szeptember 18. és 20. között a keddi sorsolás értelmében.

A kontinentális szövetség, a LEN által elkészített beosztás szerint a magyar bajnoki ezüstérmes OSC – amely az első selejtezőkörből a Hannover mögött másodikként jutott tovább – a Vuliagmeni otthonában száll vízbe a házigazdák csapata mellett az olasz Bresciával és a francia Montpellier-vel. A bajnok Szolnok pedig, amely most kapcsolódik be az első számú európai pólós sorozatba, Hannoverben vendégszerepel a szerb Kragujevac és a montenegrói Budva társaságában.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább a harmadik selejtezős szakaszba.

A magyar csapatokat érintő csoportbeosztások:

  • D csoport (a színhely Athén): Vuliagmeni (görög), Brescia (olasz), A-HÍD OSC ÚJBUDA, Montpellier (francia)
  • E csoport (Hannover): Hannover (német), SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP, Radnicki Kragujevac (szerb), Budva (montenegrói)

A nyolc továbblépő a következő BL-fázisban egyenes kieséses párharcot vív a főtáblára jutásért, október 3-án és 17-én. A párviadalok négy vesztese átkerül az Eurokupába, a négy győztes pedig a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatja. A 12 csapatos, két hatos csoportra osztott főtáblán – amelynek az eleve kiemelt nyolc együttese között ott van a harmadik magyar gárda, a ZF-Eger is – október 28-án rajtol a mérkőzéssorozat és 2016. május 18-án zárul a vetélkedés. A széria legjobb hat csapata a BL fináléjában, az úgynevezett Final Six keretében június első hétvégéjén csap össze az elsőségért Budapesten a házigazda szerepét betöltő Eger részvételével.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s