Friss hírek

2006.12.16. 10:15

KÉZILABDA: Az ötödik helyért küzdenek a magyar lányok

<p>A magyar válogatott szombaton délben a világbajnoki részvételt biztosító ötödik helyért a házigazdával csap össze a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon.</p>

A csütörtöki, norvégok elleni vereséggel biztossá vált, hogy a magyar csapat nélkül zajlanak az elődöntők Svédországban. Németh András együttesének legalább hat találattal kellett volna legyőznie a norvégokat, ám a háromgólos kudarc azt eredményezte, hogy szombaton Görbicz Anitáék csupán az ötödik helyért mérkőzhetnek.

Előzetesen csupán a kontinensviadal első három helyezettjének ért volna vb-kvalifikációt a szereplés, azonban a jövőbeli vendéglátó franciák és a címvédő oroszok is ott vannak az elődöntőben, ami azt jelenti, hogy a negyedik, illetve az ötödik helyen záró nemzet is selejtező nélkül vehet részt a 2007-es világbajnokságon.

Ennek fényében felértékelődött a magyar-svéd párharc, Pálinger Katalinékat az előzetes elvárások teljesítésén kívül (1-5. hely) az automatikus vb-indulás is motiválhatja. Az ötbe kerülés a jövő évi macedóniai Eb-részvételt is garantálja, tehát a stockholmi Hovet-csarnokban rendezendő találkozónak jóval nagyobb a tétje, mint azt első ránézésre sejteni lehet.

A magyarok svédek elleni mérlege egyértelműen pozitív: az eddigi 18 összecsapás után 12-szer a mieink örülhettek, a többi mérkőzésen négy döntetlen és két skandináv diadal született. A svédek ilyen jól még sosem szerepeltek kontinensviadalon, hiszen korábban háromszor jártak Eb-n, s az eddigi legjobb eredményük egy hetedik hely még 1994-ből.

Női kézilabda Eb, az 5. helyért
Stockholm, 12 óra:
Svédország-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!