Helyi közélet

2009.01.10. 18:41

Mi a pálya a miskolci jégpályával?

<p>Miskolc - Korcsolyázni nemcsak a dermesztő téli napokon a - környező tavak jegén - lehet, hiszen a miskolci Jégcsarnok egész évben várja a kikapcsolódni vágyókat és a sportolókat egyaránt.&#160;<DIA width="960" height="800" alt="Miskolci Jégcsarnok 2009.01.09."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Miskolci_J_gcsarnok_2009_01_09_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Miskolci Jégcsarnok 2009.01.09." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Impozáns épület, fedett jégpálya, fűtött öltöző... Csak néhány azok közül a szolgáltatások közül, melyeket pár száz forintért igénybe vehetnek a téli sportok szerelmesei. A miskolciJégcsarnok több száz versenynek, megannyi edzésnek és oktatásnak ad otthont minden évben. Emellett - amikor a pálya kapacitása engedi – közönségnapokat is tartanak. „Évente legalább százezer vendég fordul meg nálunk. Csak a téli szünetben körülbelül tízezres forgalmat bonyolítottunk le. Sokan fel is háborodtak, amiért túl sokat kellett sorban állniuk, hogy jégre léphessenek.” - így jellemezte a Jégcsarnok népszerűségét Egri István, a csarnok vezetője. A pályán ugyanis egyszerre csak 600 fő tartózkodhat. A nagyfokú érdeklődést kielégítendő, a csarnok mögött egy kültéri pályát is kialakítottak. A két pálya hűtési rendszerét a napokban kapcsolták össze - lényegesen megnövelve ezzel az üzembiztonságot. Éppen ezért a munkálatok ideje alatt – két nap – a Jégcsarnok jege is elolvadt. A hétvégén természetesen újra lesz közönségnap a csarnokban – most szombaton délután fél kettőtől négyig, illetve este héttől tízig-, a szabadtéri pályát pedig - Egri István reményei szerint - már január közepétől üzembe helyezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában