Helyi közélet

2015.03.03. 15:58

Közlemény - Miskolcon kórházak csatlakoznak a távhőre - vezetéképítés a Csabai kapuban

Miskolc - Folytatódik Miskolcon a Semmelweis és Szent Ferenc kórház távhőre csatlakozása a távhőellátásához szükséges új vezeték kiépítésével, e miatt félpályás útlezárásra számíthatunk a Csabai kapuban.

Miskolc - Folytatódik Miskolcon a Semmelweis és Szent Ferenc kórház távhőre csatlakozása a távhőellátásához szükséges új vezeték kiépítésével, e miatt félpályás útlezárásra számíthatunk a Csabai kapuban.

A Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. pályázati támogatásból bővíti a miskolci távhőszolgáltatást. A program részeként az avasi hőkörzet „szomszédságában” elhelyezkedő Szent Ferenc Kórház és Semmelweis Kórház távhőrendszerre történő csatlakoztatását valósítják meg. A kivitelezés ez év január közepén kezdődött az érintett kórházak területén.

A projekt során a távhőellátáshoz szükséges korszerű, előreszigetelt távfűtési gerincvezeték is épül az Ifjúság útja-Bottyán János utca között. A távhővezeték építése miatt előreláthatólag 2015. március 4-től a munkálatok befejezéséig – a tervek szerint 3-4 hétig – időszakos forgalomkorlátozás és félpályás útlezárás lesz a Csabai kapuban. A vezetéképítés idejére a Bottyán János utcát a Csabai kapu-Vezér utca közötti szakaszon lezárják, behajtás csak célforgalomból történhet a Vezér utca irányából. A kivitelezési munkák idejére a jelzőlámpás forgalomirányítás módosítása is megtörténik a forgalmi torlódások csökkentése érdekében.

A kivitelezési munkák ideje alatt a Bottyán János utcára a Csabai kapu irányából sem jobbra, sem balra nem lehet bekanyarodni. Napközben a Semmelweis Kórház területére személyautóval a Sibrik Miklós utca – Vezér utca útvonalon lehetséges a bejutás.

A munkavégzéssel érintett területeket, a közlekedést gátló bontásokat a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítja a szerződött vállalkozó.

A projekt megvalósításával, vagyis a kórházépületek távhőre csatlakozásával a földgáztüzeléshez képest az energiaköltségekkel együtt az üvegház hatású gázok kibocsátása csökken, a megújuló geotermikus energia használata növekszik.

A projekt megvalósításáig kérjük a környéken élők és közlekedők megértését, türelmét és körültekintőbb közlekedést a forgalmi rend változása miatt.

- Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában