Friss hírek

2009.11.01. 16:59

Leszakadt alattuk a híd - csecsemõt sodort el az árvíz

<p>Törökország északnyugati részében az árvíz elsodort egy hat hónapos csecsemõt. A fiút az apja a karjaiban tartotta, amikor leszakadt alattuk egy fahíd. Az apát kimentették a vízbõl, de a gyerek holttestét csak órákkal késõbb találták meg. Törökország egy másik részén ezalatt egy tizenéves testvérpár fulladt meg az árvízben, amelyet a napok óta tartó heves esõzések okoztak.</p>

Az Anatolia török hírügynökség szerint az apa a fiával együtt Törökország északnyugati részén, Yalova megye Kocadere nevû városa közelében akart átkelni a fából készült hídon. De a szerkezet összeomlott alattuk, és a víz heves sodrása elszakította egymástól a gyermekét karjai közt tartó apát és fiát. A férfit röviddel késõbb ki tudták menteni a vízbõl, de a hat hónapos gyerek holttestét csak két órával késõbb, egy kilométerre a leszakadt hídtól találták meg.

A Törökország délkeleti részében található Mardin megye Dargecit nevû városa közelében ezalatt egy testvérpár, egy 11, és 13 éves kislány fulladt vízbe, amikor állatlegeltetés a közben a közeli, medrébõl kilépett folyó elragadta a gyerekeket.

Csütörtök óta Törökország jelentõs részét árasztotta el a heves esõzés, a víz több tucat házat öntött el az ország legnagyobb városában, Isztambulban, a Fekete-tenger partvidékén, valamint az ország délkeleti részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!