Helyi közélet

2015.03.10. 10:40

Hurka, kolbász és sok más finomság a tardi fesztiválon

Tard - A tét pedig nem kisebb volt, mint a legfinomabb hurka elkészítése.

Tard - A tét pedig nem kisebb volt, mint a legfinomabb hurka elkészítése.Február utolsó napján nem csak az esőből jutott ki Tardon a településre látogatóknak és a helybélieknek, hanem koleszterinben is dúskálhatott aki a Hurkafesztivál vendége volt.

Szaktudás egyénileg

Idén hét csapat mérettette meg magát, a tét pedig nem kisebb volt, mint a legfinomabb hurka elkészítése. A disznótoros finomsághoz a szervezők biztosították az alapanyagokat 3 kg főtt belsőség, fejhús és 4 kg főtt rizs formájában. A szaktudást már kinek-kinek egyénileg kellett magával hoznia.

Alig múlt délelőtt 10 óra, minden csapat asztalán frissen sütve gőzölgött a zsűrizésre váró hurka, melyekből a három legfinomabbat választották ki mint az idei év favoritjait.

Noha a versengés viszonylag rövid ideig tartott, sem unalomra, sem éhségre nem panaszkodhattak a fesztivál vendégei. A faluház melletti területen ugyanis számos sátorban lehetett hurkát, kolbászt, sonkát és hasonló ínycsiklandó étkeket kapni, természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan pálinkával és forralt borral együtt.

A tornaterem galériájában I. és II. világháborús relikviákból rendezett sokakat vonzó kiállítást az Észak-Magyarországi Hadtörténeti Egyesület. A színpadnál pedig estig tartó műsorfolyammal várt mindenkit többek között a Noszvaji Néptánc Együttes, a Blue Birds Band, Karda Beáta és Bunyós Pityu.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában