Friss hírek

2009.05.27. 10:53

Zavarta a gyerekzsivaj, bombariadót fújt

<p>Elfogta a rendőrség a bombával fenyegetőző komáromi férfit. Az idős ember szerdán azzal hívta fel a rendőrséget, hogy bomba fog robbanni az egyik komáromi óvodában. A rendőrség kiderítette, hogy egy közelben lakó férfi volt a telefonáló, akit zavart az oviból kiszűrődő zsivaj. Az épület átvizsgálásnak idejére a gyerekeket a közeli parkba terelték, a kicsik közül többen megrémültek a rossz vicc miatt.</p>

Bombariadó rontotta el a gyermekek szórakozását kedden a komáromi Gesztenyés Óvodában. A kicsiknek a helyi tűzoltók próbáltak meg örömet szerezni, nyílt nap keretében habpartit rendeztek nekik a játszótéren, de az egyik lakost zavarta a gyermekek önfeledt játéka, ezért bombariadót fújt. 11 óra előtt egy idősebb férfihang szólalt meg a Komáromi Rendőrkapitányság Ügyeletén, miszerint "a Gesztenyés Óvodában nemsokára bomba robban...figyeljenek oda. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, az épületet kiürítették. A gyerekeket egy szál bugyiban, vizesen, mezítláb az óvónők a közeli parkba vitték, a katasztrófavédőktől kaptak pokrócokat. A gyerekek eleinte jó mókának fogták fel a különleges kirándulást, de később többen sírógörcsöt kaptak a sok rendőr láttán. Mint azt az óvodavezető-helyettes kedden a Független Hírügynökségnek elmondta, a rossz viccel 120 kisgyerek napját tette tönkre a fenyegetőző.

Az óvoda épületeinek átvizsgálása 13:00 óráig tartott, de robbanószert nem találtak a rendőrök, akik egyből elkezdtek nyomozni a telefonáló után is. Hamarosan kiderült, hogy egy közelben lakó férfi már korábban is kifogásolta az óvodából kiszűrődő zajt. A rendőrök kérdésére az idős ember bevallotta, hogy ő telefonált a rendőrségre a közelben lévő nyilvános telefonfülkéből, de azóta megbánta tettét.

A férfi ellen közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanújával indított eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, a férfit ugyan előállították, de szabadlábon védekezhet. A vizsgálat során a rendőrség arra is keresi a választ, hogy a téves riasztással a gyanúsított mekkora kárt okozott a hatóságnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!