Nagyvilág

2010.05.08. 09:44

Vaklárma New Yorkban: nem volt bomba a Times Square-en

<p>Pénteken a New York-i rendőrség rövid időre lezárta a világváros legforgalmasabb terét, mert egy gyanús csomagot, elhagyott, fehér italhűtődobozt találtak a Marriott szálloda előtt.</p>

A kiérkező rendőrök és tűzszerészek később megállapították, hogy a doboz "nem jelent veszélyt senkire." Ezután megnyitották a teret a forgalom előtt.


A riasztás után három háztömbnyi utcát zártak le. Igaz, a környező épületek kiürítését nem rendelték el. Elemzők szerint a 2001. szeptember 11-i terrortámadások és a múlt héten megtalált és hatástalanított házi pokolgép ijedőssé tette a New York-iakat.

A gyanús csomagot nem messze attól a helytől találták, ahol a múlt héten egy házi készítésű pokolgépet helyeztek el egy terepjáróba. A szerkezet meghibásodott, csak füstölt, mert nem a megfelelő műtrágyát használták a bombához. 53 óráig kerestek egy gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy egy pakisztáni állampolgár. A férfit jelenleg is a rendőrség vallatja.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!