Ideiglenes megoldás

2020.02.07. 10:00

Háló az Avas szállón: olyan lesz, mint régen...

Mire indul a Kocsonyafesztivál, letakarják a miskolci belváros szégyenfoltját.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

A szebb napokat megélt miskolci Avas szálló épülete már hosszú évek óta csúfítja a belváros utcaképét. A városi tulajdonban lévő épület hasznosítására az önkormányzat többször próbált már befektetőt találni, eddig eredménytelenül.

Leszedték az ablaktáblákat

Magát a lepusztult épületet különböző külső megoldásokkal igyekeztek szépíteni. Legutóbb a Herman Ottó Múzeumot propagáló ablakképek és molinó volt rajta az épületen, a napokban azonban elkezdték eltávolítani a „dekorációt”. Megkérdeztük az önkormányzat sajtóosztályát, mire véljük a munkálatokat. Mint megtudtuk, a korábbi „dekorációt” azért távolították el, mert a február 14-én induló Kocsonyafesztivál kezdetére az Avas szállót egy épülethálóval borítják be. A felhelyezés előkészítése kezdődött most el. A felhelyezendő háló grafikája a szálló régi külsejét, pompáját ábrázolja majd.

A tervek szerint a munkálatok február 12-ig tartanak, de – természetesen – az előttünk álló hétvégén a munkavégzés szünetel. Ez egy ideiglenes megoldás, a város továbbra is keresi a lehetőségét annak, hogy az Avas szálló megújuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában