Friss hírek

2010.01.15. 19:03

Százezres kárt okoztak graffitis fiatalok egy budapesti aluljáróban - RTL Híradó

<p>Több mint százezer forintos kárt okoztak azok a graffitisek, akik csütörtökön éjszaka összefestették a Kacsóh Pongrác úti aluljárót Budapesten. A fiatalok, miután meglátták a rendõröket, eldobálták a festékesdobozokat, majd megpróbáltak elmenekülni. Néhány perc múlva azonban elfogták õket. A két fiút és egy lányt elõállították - adta hírül az RTL Híradó.</p>

A három fiatal összesen négy graffitit festett a Kacsóh Pongrác úti aluljáró falaira. Egy járókelõ szólt a rendõröknek, akik elõször az egyik 16 éves fiút fogták el. Nála még fényképezõgépet is találtak. Ezzel örökítették meg a graffitiket.. Társai viszont megpróbáltak elmenekülni. A festékesflakonokat szétdobálták, majd elszaladtak. Õket végül néhány utcával odébb a BRFK akcióosztályának munkatársai fogták el.

Az elõzetes becslések szerint a fiatalok 100-150 ezer forintos kárt okoztak az aluljáróban, a pontos összeget szakértõ állapítja majd meg. Egy graffiti-eltávolítással foglalkozó cég igazgatója szerint ha a falakat speciális anyaggal vonnák be, akkor arról egyszerûen le lehetne törölni a festéket. Ilyenbõl már több is van Budapesten. Igaz, egy aluljáró teljes rendbetétele és védelme több millió forintba kerül.

A most elfogott három graffitis szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!