Friss hírek

2008.12.19. 14:50

Személyre szóló ajándékok állami gondozottaknak Fejér megyében

<p>Másfélmillió forint értékű ajándékot kaptak pénteken Fejér megyei állami gondozott gyerekek a "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében. A felajánlók különböző cégek dolgozói voltak, akik személyesen adták át a névre összeállított csomagokat.</p>

A martonvásári gyermekotthon 24 középsúlyos fogyatékkal élő gyermekei, a Fejér Megyei Önkormányzat sárbogárdi lakásotthonaiban lakó 33 fiatal, és a Polgárdi-Tekerespusztán élő 100 állami gondozásból kikerült felnőtt korú gondozott 3 ezer forint értékű, személyre szóló ajándékcsomagot kapott. A velencei gyermekotthon 87 lakójának ezek mellett még plédek, közös, sportszereket, és tisztálkodási szereket tartalmazó ajándékok is jutottak.

Az egyesület régóta szervez ajándékozási akciókat. Idén a korábbi évekhez képest 30-40 százalékkal kevesebb felajánlás gyűlt össze. Cégek nem jelentkeztek egyáltalán, és több, korábban meglévő pályázatot nem írtak ki. Csak cégek dolgozóinak köszönhető, hogy az idén is jutott ajándék az otthonokba. Ők személyre szólóan állították össze a csomagokat, és személyesen adták át azokat - mondta a Független Hírügynökségnek Janó Andorné, a "Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!