Friss hírek

2009.01.09. 14:43

HANGOS SPORTHÍREK DÉLUTÁN

<p>- Törölték a kamionosok szakaszát a Dakaron<br />- Casillas a legjobb kapus, Xavi pedig a legjobb irányító</p>

Biztonsági okokból törölték a kamionok gyorsasági szakaszát a dél-amerikai Dakar-rali hetedik etapján, pénteken - jelentették be a szervezők. A mezőny az argentin Mendozából tart a chilei Valparaiso felé. A szervezők azért törölték a kamionok gyorsasági szakaszát, mert a heves esőzések annyira megrongálták a "monstrumok" számára kijelölt pályát, hogy nem lett volna biztonságos ráengedni őket. A kamionok most közúton folytathatják útjukat. Az autósoknak és a motorosoknak viszont engedélyezték a versenyzést, de 419 kilométer helyett csak 244-et kell megtenniük.

Iker Casillast ((Iker Kaszíjasz)) és Xavi Hernandezt ((Csavi Ernandez)) választották meg a tavalyi év legjobb játékosainak. A labdarúgás statisztikájával foglalkozó intézet a 2008-as év legjobb kapusának a Real Madrid hálóőrét, Iker Casillast, a legjobb irányítónak pedig a Barcelona klasszisát, Xavi Hernandezt választotta. A szavazatokat 83 ország szakújságírói adták le, akik minden poszton négy játékost választhattak.

A Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA is támogatja a sportág további költségcsökkentő terveit. A csapatok aláírtak egy átfogó megállapodást arról, hogy ettől az évtől kezdve korlátozzák az aerodinamikai teszteket. Emellett az istállók abba is beleegyeztek, hogy 2010-re kifejlesztenek egy olcsó sebességváltó rendszer, amely hat versenyt is kibír és 1,5 millió euróba kerül egy szezonban. A FOTA a drága alkatrészeket is szeretné száműzni a Forma-1-ből, és további lehetőségeket keres arra, hogy csökkenjen az alkotóelemek és a rendszerek előállítási költségei. A csapatok a támogatásukról biztosították az eladás előtt álló Honda istállót, és beleegyeztek, hogy az új tulajdonos bármire megváltoztathatja a csapat nevét, ha úgy kívánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!