Nagyvilág

2013.04.18. 13:58

Erkölcsi példaképeket kereső kampányt indítottak Kínában

Sanghaj, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Országos kampány indult Kínában az egész társadalom számára erkölcsi példaképként szolgálók felkutatására - írja a sina.com internetes hírportál.

Sanghaj, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Országos kampány indult Kínában az egész társadalom számára erkölcsi példaképként szolgálók felkutatására - írja a sina.com internetes hírportál.

A kezdeményezés célja, hogy a kínai lakosság erkölcsi normáinak "lökést adjon", a példaképek bemutatásával követendő irányokat mutasson az emberek számára - idézi a sina.com a kampányt bejelentő hivatalos közleményt. A kampányt a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának nyilvánosságért felelős, valamint civilizációs osztálya, az össz-kínai szakszervezetek egyesülete, a Kínai Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága és az Össz-Kínai Nőszövetség közösen jegyzi.

A kezdeményezés célját részletező dokumentum szerint elsősorban olyan példákat keresnek, melyek segítenek a kínai nép hagyományainak és erényeinek a bemutatásában, de ugyanígy kiemelt hangsúlyt kap a kemény munkát, elszántságot felmutatók kiemelése, a "kínai álom" megvalósíthatóságának alátámasztására. A példaképek felkutatásában a lakosság, a helyi kormányok, vállalatok, állami szervek segítségére is számítanak.

A kampány a márciusban hivatalba lépő új kínai vezetés által meghirdetett irányelveknek az alátámasztója. Hszi Csin-ping kínai elnök már pártfőtitkárrá választása után, tavaly év végén nagyszabású korrupció ellenes harcot hirdetett, emellett a Kommunista Párt regnálását legitimáló erkölcsi alapok megerősítésére szólított fel. Hszi egy korábbi, az Igazság Keresése címet viselő központi pártlapban megjelent írásában úgy fogalmazott: a politika alapja az erkölcs, ami egyben a fejlődés és az előrehaladás gyökere.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!