Helyi közélet

2013.03.28. 10:31

Erzsébettel táborozhatnak

Miskolc - Érdemes kihasználni az Erzsébet-program adta lehetőségeket.

Miskolc - Érdemes kihasználni az Erzsébet-program adta lehetőségeket.Április 8-áig még lehet pályázni az Erzsébet-program keretében meghirdetett gyermektáborokba, hívta föl a figyelmet miskolci sajtótájékoztatóján Nagy Anna, a program szóvivője. A táborok elsősorban azokat a rászoruló gyerekeket várják, akik egyébként anyagi okok miatt nem jutnának ilyen élményhez. Az egyhetes balatoni táborozásért a szülőknek 1-2 ezer forintot kell fizetniük. Jelentkezhetnek azok is, akiknél a család egy főre eső jövedelme meghaladja a minimálbér összegét (98 ezer forint), nekik a táborozás 10 ezer forintba kerül. A jelentkezéseket interneten várják, akiknek otthon nincs ilyen lehetőségük, azok az úgynevezett segítő központokat keressék, ahol nemcsak a tájékozódásban, hanem a jelentkezésben is segítenek. A segítő pontokról a 06-1/371-32-42-es budapesti telefonszámon lehet érdeklődni. Nagy Anna jelezte: a gyermektáborok tematikus táborok, főleg a sportolásra fordítják a hangsúlyt, de van például médiatábor, dj-tábor, kézműves tábor és önismereti tábor is. A sporttáborokat ismert sportolók vezetik, mint például Kovács Kokó István, Kovács Ági vagy Szávay Ágnes.

Iskoláknak is érdemes

A programon belül iskolák, gyermekjóléti szolgálatok is jelentkezhetnek, ők 10 fős csoportok táboroztatására pályázhatnak.

Hozzátette: az iskolai osztályoknak is érdemes kihasználni a program támogatását, ők az őszi 3 napos kirándulásra pályázhatnak, mely a gyerekeknek mindössze 1 ezer forintjukba kerül. Részletes információk: www.erzsebetprogram.hu

A tények

- Tavaly országos szinten 100 ezer ember nyaralását segítette az Erzsébet-program, közöttük 30 ezer gyermekét.

- Tehát az elmúlt 20 év legnagyobb szociális programjáról van szó.

- A programra idén jelenleg 3 milliárd forint áll rendelkezésre, mely nem állami pénz, hanem az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó bevétel.

- Megyénkből tavaly 9 ezren nyaraltak az Erzsébet program segítségével, 7 ezer család és 2 ezer gyermek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában