Nagyvilág

2013.04.05. 14:58

Nem elég hangos az Old Trafford

A Manchester United szakemberek segítségét kéri, hogy javítsanak a stadion akusztikáján.

A Manchester United szakemberek segítségét kéri, hogy javítsanak a stadion akusztikáján.

Hiába játszanak több mint 70 000 ember előtt hétről-hétre a United labdarúgói, a klub hívei arra panaszkodnak, hogy a nézőszámhoz viszonyítva nem elég "zajos" az Old Trafford meccsnapokon. Az egyik törzsszurkoló a Manchester Evening News c. lappal érdekes tapasztalatokat osztott meg. Szerinte amikor a hazai keménymag rákapcsol és valóban jónak tűnik a szurkolás ott állva, a stadion másik végén álló barátaitól azt a visszajelzést kapja, hogy szinte semmit nem hallanak belőlük.

A klub szakember segítségét kérte, a januári Manchester - Liverpool rangadón mérték is a hangerőt a stadion különböző pontjain és arra jutottak, hogy lehet szerencsésebb lenne egy másik zónát kialakítani a leghangosabb szurkolóknak. A vélemény szerint épp a vendégszektor lenne a legalkalmasabb hely a költöztetésre, de ez nem megvalósítható a klub illetékesei szerint.

Az Old Trafford a Manchester United hazai pályája 1910 óta. Anglia második legnagyobb stadionja 76 000 nézőt tud fogadni, európa- és világbajnoki mérkőzések helyszínei is volt már Az álmok színháza.

Korábban maga Alex Fergusson is megszólta a szurkolókat, mondván nem kapják meg az elvárt támogatást, biztathatnák hangosabban is kedvenceiket a hazai meccseken.

A klub korábbi legendás középpályása, Roy Keane egy 2000-es interjúban pedig arról beszélt, hogy idegenben hihetetlen jól szurkolnak a United drukkerei, de odahaza mintha "ellustulnának".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!