Helyi közélet

2013.04.03. 16:08

Nyugalom van Felsőzsolcán

Felsőzsolca - „Vajon milyen víz jelent meg Felsőzsolcán, a Pokol csárda mögötti részen, a gát település felé eső részén a vízelvezető árokban?” - kérdezte olvasónk.

Felsőzsolca - „Vajon milyen víz jelent meg Felsőzsolcán, a Pokol csárda mögötti részen, a gát település felé eső részén a vízelvezető árokban?” - kérdezte olvasónk.„Mindenesetre a Kis Sajó vízszintjének növekedésével arányosan emelkedik vagy tűnik el.” - írta.

- Folyamatosan figyeljünk a Sajó és a Bódva vízállását: a Sajó jelenleg apad - egészen pontosan 332 centimétert lehetett mérni szerdán reggel városunknál - , de a kedd esti volt az idei harmadik nagyobb árhullám, amely levonult településünknél - mondta lapunknak Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

Szerinte amit olvasónk láthatott belvíz lehet. Ugyanakkor árhullámból a számítások szerint 3-4-re bizonyosan számítani kell még, ám az időjárás miatt szerencsére lassú az olvadás. A településvezető elmondta azt is, hogy bíznak az új gátrendszerben.

- Az önkormányzat mindent megtesz az árvízi védekezés kapcsán: homokzsákok és bevethető emberi erő és technika is a rendelkezésünkre áll, mindezek mellett állandó kapcsolatban vagyunk a Katasztrófavédelemmel és a védelmi bizottság vezetőjével is - tette hozzá Tóth Lajos.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában