Férfi kézilabda NB I – Vizsgálat a szegedi transzparensek miatt

Akt.:
Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-MKB Veszprém
Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-MKB Veszprém - © MTI Fotó: Kovács Anikó
Budapest, 2012. október 29., hétfő (MTI) – A Magyar Kézilabda Szövetség vizsgálatot rendelt el a vasárnap lejátszott Pick Szeged-MKB Veszprém férfi NB I-es mérkőzésen kihelyezett szurkolói transzparensek miatt.

Az MKSZ hétfői közleménye szerint a vizsgálatot az etikai és fegyelmi albizottság folytatja le.

Nyárádi Bertalan, az albizottság elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy soha nem nyilatkozik előzetesen és folyó ügyekben. Annyit közölt, hogy anyagokat kérnek be, és ha szükséges, meghallgatást is tartanak.

A hazaiak 31-24-es sikerével zárult összecsapáson játszott először a Tisza-parti városban a nagy rivális Veszprém színeiben a szegedi nevelésű és az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott Nagy László, akit több transzparenssel és füttykoncerttel fogadtak a szurkolók.

Az egyik ilyen felirat volt a “Szíven szúrt város”, míg a délmagyar.hu beszámolója szerint egy másik transzparens a Barcelonából nyáron hazatért átlövőt egy tavaly novemberi nyilatkozatával szembesítette, miszerint számára “csak a Barcelona és a Szeged” létezik. Az internetes tudósítás szerint egy transzparensen az állt: “Grande László! Szorított a spanyol csizma, lecseréltem Navracsics papucsra.” (Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprém fideszes országgyűlési képviselője.)

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából