Helyi közélet

2011.06.01. 16:32

21 ember, 21 hónap, 76 millió

<p>Sárospatak - A sárospataki kistérségben élők helyzetét könnyíti a szociális foglalkoztatási program.</p>

76 millió forintot nyert pályázaton a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás, amelynek keretében 2013-ig 21 hónapon keresztül 21 ember foglalkoztatását tudják majd megoldani 16 településen.

– A program elsősorban a házi segítségnyújtásban jelent majd könnyebbséget – mondta Verbovszki Károly Háromhuta polgármestere. – Nagyon nagy szükségünk van minden foglalkoztatási lehetőségre, hiszen a mi településünkön az önkormányzat a legnagyobb munkáltató. Másrészt pedig Háromhután nagyon sok az egyedülálló idős ember, akinek már az is nagy öröm, ha valaki naponta rájuk nyitja az ajtót. Falubelieket fogunk alkalmazni, ezért olyanok segítik majd az idős emberek napi életét, akiket mindenki ismer a településen, akiben meg lehet bízni. A foglalkoztatottak az egész kistérségben elsősorban a házi segítségnyújtásban vállalnak majd szerepet, elvégzik a ház körüli teendőket, segítenek a bevásárlásban, kiváltják a gyógyszereket. A garantáltan 21 hónapos foglalkoztatásra már folyik a kiválasztottak képzése, akik az oktatás folyamán elsősorban a szociális gondozói szakma alapjait sajátítják el.

- ÉM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában