Helyi közélet

2013.10.30. 11:15

Kerékpárok az ÉSZAKERDŐ-nél

Miskolc - A Bükk és a Zemplén legszebb pontjaira egyaránt eljuthatnak ezután két keréken azok, akik az ÉSZAKERDŐ Zrt. valamelyik szálláshelyét választják pihenésük helyszínének. Az erdészeti társaság ugyanis több mint egymillió forintos költséggel 25 kerékpárt vásárolt.

Miskolc - A Bükk és a Zemplén legszebb pontjaira egyaránt eljuthatnak ezután két keréken azok, akik az ÉSZAKERDŐ Zrt. valamelyik szálláshelyét választják pihenésük helyszínének. Az erdészeti társaság ugyanis több mint egymillió forintos költséggel 25 kerékpárt vásárolt.A sporteszközök között férfi, női és gyerekmodellek egyaránt vannak. A kétkerekűekből jutott Fónagyságra, a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskolába és a közelmúltban felújított Senyői vendégházba. A Szelcepusztai kastélyszállót, valamint a Pénzpataki és a Hidegpataki vadászházakat egyaránt elláttuk biciklikkel. Korábban hírt adtunk arról, hogy Bekénypusztán a régi vadászház helyén új Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház épül. Amint elkészül, természetesen itt is kerékpárok nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra. Ezt a szolgáltatást a vendégek minden szálláshelyünkön térítésmenetesen vehetik igénybe – számolt be a megvalósult beruházásról Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője. Egyúttal szeretném felhívni minden turista figyelmét arra, hogy a közelmúltban módosított erdőtörvény szerint saját felelősségére bárki kerékpározhat az erdőben, de csak segédmotor nélküli kerékpárral. Azonban a gyalogos turistákhoz hasonlóan kerékpárral is tilos a két méter átlagmagasságot el nem érő erdősítésekben, illetve az erdőrezervátumok magterületén tartózkodni, még a feltáróhálózat részein sem! A kerékpározás a magánerdőkben is engedélyezett, azonban ott az utakról, illetve közelítő nyomokról tilos letérni.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában