Hajdú-Bihar

2011.07.14. 09:56

Negyven éve tanít Erdős Gáborné Nyírmártonfalva általános iskolájában

Nyírmártonfalva - Erdős Gáborné negyven évet töltött az általános iskola falai között, kezdetben magyar-orosz szakos tanárként, az utóbbi években pedig igazgatóként. Nyírmártonfalván kezdte pedagógiai pályáját, pedig nem is tudta, hogy létezik ilyen nevű település.

Nyírmártonfalva - Erdős Gáborné negyven évet töltött az általános iskola falai között, kezdetben magyar-orosz szakos tanárként, az utóbbi években pedig igazgatóként. Nyírmártonfalván kezdte pedagógiai pályáját, pedig nem is tudta, hogy létezik ilyen nevű település.

Erdős Gáborné pedagóguspályája 1970-ben indult Nyírmártonfalva általános iskolájában. Közel negyven év után, 2007-ben lett az iskola igazgatója. – Soha nem akartam vezetői pozíciót betölteni. 2006. őszén felkérésre vállaltam el a megbízott igazgatói posztot a tantestület támogatása mellett. Innen egyenes út vezetett oda, hogy 2007-ben sikeresen megpályáztam az igazgatói állást.

Azóta elnyertünk egy 13 millió forintos támogatást kompetenciaalapú oktatásra, amelynek eredményeként az oktatás és az oktatástechnikai eszközök területén is minőségi javulást értünk el. További nyertes pályázataink a művészeti szaktanterem, majd a nyelvi labor kialakítását is lehetővé tették.

 

Nyírmártonfalva kis iskolája épül-szépül, fejlődik

 

A kompetencia alapú oktatás folytatásaként a 2008-ban benyújtott pályázatunk eredményeként ez évben a számítástechnika terem tizenhét új, korszerű számítógéppel gazdagodik, mintegy 3,24 millió forint összegű támogatásból. Az iskola körbekerítése szívügyem volt, melyet szintén sikeresen megoldottunk egy jótékonysági bál bevételéből – fogalmazott az eltelt évek eredményeiről Erdős Gáborné, igazgatónő. Tapasztalata szerint az oktatás színvonalát a természettudományi szaktanterem kialakításával lehetne növelni, és fontosnak tartja a könyvtár szakkönyvellátásának bővítését.

Munkájukban legfontosabbnak a szülő és a pedagógus közötti kapcsolattartást nevezi.

„Pályafutásom alatt a szülők bármikor megkereshettek problémáikkal, és én is bátran fordultam hozzájuk. A kapcsolattartást ápolni, továbbfejleszteni szükséges. A gyermekek személyiségfejlesztése ugyanis a pedagógus és a szülő együttműködésével lehet sikeres” fogalmazott.

Pályafutására tekintve sikerélményeinek egyikeként említette,hogy fiatal pedagógusként miniszteri dicséretben részesült. Tapasztalatait szeretné a gyermekek érdekében kamatoztatni. Ha elölről kellene kezdenie, ugyanitt, ugyanezt a pályát választaná.A nyugdíjazást követően is mozgalmas mindennapokat tervez - mondta Erdős Gáborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!