Sport

2015.09.10. 10:48

A Kövesd nem adta olcsón a bőrét a Szegednek

Mezőkövesd - A szerdai NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésen kevés hiányzott a mezőkövesdi csodához.

Mezőkövesd - A szerdai NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésen kevés hiányzott a mezőkövesdi csodához.

A mezőkövesdi sportcsarnokban emberemlékezet óta először állítottak fel kordonokat, és a biztonsági emberek is ellepték a létesítményt (amely, meglepetésre, nem telt meg). Ez a megkülönböztetés nyilván az ország és a kontinens egyik legkiválóbb alakulatának, a több mint egymilliárdos költségvetéssel dolgozó, válogatottak egész sorát felvonultató szegedieknek szólt.

Lőtávolban maradtak

A bajnokság 4. fordulója keretében vívott összecsapás első perceiben a játékosok megállás nélkül tüzeltek és potyogtak is a gólok (6. perc: 3-4). Majd jöttek az eladott labdák, a lefülelt bejátszások, közben a rohanás a vendégeknek kedvezett. Ezért kért időt Skaliczki László, és ez jót is tett fiainak. A kapusok fogtak néhány labdát, aztán pillanatok alatt elhúzott a vendég gárda. A szegediek gyorsan járatták a labdát, és középről, valamint szélről egyaránt eredményesek voltak. A kapuban Sierra sokat fogott, Volarevic pedig büntetőt hatástalanított. A vendégek négy kétpercest is kaptak, hálából pedig felzárkózott az MKC (25. perc: 10-12), a szünetig pedig már nem történt rendkívüli esemény a pályán, így lőtávolban maradtak a matyóvárosiak.

A második félidőben

Alig harminc másodperc alatt Hajdu G. remek átlövése vágódott a hálóba, Thiagus viszont ordító ziccerben csúnyán elnézte a bal sarkot. Erőteljes és zavaróval fűszerezett védekezést alkalmazott Carlos Pastor, így egy-egy lövőhelyzet jegyzéséig még többet kellett dolgozniuk Radnicéknak. Nem sokkal később Benis túlságosan erősen ölelte magához emberét, jutalma kisbüntetés lett. Skaliczki László többször levitte kapusát annak érdekében, hogy fiai hét mezőnyjátékossal próbálkozhassanak és a csordogáló játék nem is adott okot az aggodalomra (40. perc: 14-17). Ancsin a jobb oldalról háromszor is betalált, a hazai mester pedig harmadik kapusának szavazott bizalmat. Ötgólos (15-20) Tisza-parti előnyt mutatott a tábla, amikor robbantott a Kövesd és két roham után megint szépen alakult az eredmény. Molnár F. a beállós posztjáról kozmetikázott (18-22), tapsot kapott érte, akárcsak Grünfelder, aki negyven méteres vágtát futott egy találatért. Hajdu pedig bravúrt produkált: előbb az üres kapuba tartó lövésbe nyúlt bele, a másik oldalon meg csuklóból bombázott a ketrecbe (50. perc: 20-23). Holló kiénekelte a kapuból Kallman lövését, ezzel fergeteges dobszólót robbantott ki a nézőtéren. Ciric kortyolt egy kis gyorsítót, és máris 21-23 lett. Kimaradt vendégbüntetőt követően a publikum harcba hajszolta kedvenceit (54. perc: 22-23), így érett a csoda. Grünfelder betört és egyenlített, aztán újra hét hazai támadott, az MKC kapuja pedig üresen árválkodott. A lefújás előtt viszont Bombac kétszer megvillant, ez döntött. A Szeged győzött, de a találkozón a Mezőkövesd is nyert: a közönség úgy éltette őket, mintha diadalmaskodott volna.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Mol-Pick Szeged

23-25 (11-15)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Bonifert, Oláh.


Mezőkövesdi KC: Liszkai – Benis (-), Antal Sz. (-), Hajdu G. (6), Ciric (2), Grünfelder (4), Radnic (5). Csere: Volarevic (kapus), Holló (kapus), Szepesi (4/2), Kovács P. (-) , Füstös (-), Kiss R. (-), Molnár F. (1), Trivkovic (1), Fábián (-). Edző: Skaliczki László

Mol-Pick Szeged: Sierra – Fekete B. (2), Balogh Zs. (2/1), Bombac (4/2), Zubai (1), Thiagus (3), Kallman (5). Csere: Manojlovity (kapus), Blazevic (-), Curuvija (-), Ilyés (-), Hegedűs M. (-), Ancsin (5), Mindegia (-), Robledo (3), Vranjes (-). Vezetőedző: Carlos Pastor.


Kiállítások: 6, ill. 14 perc, plusz kizárás (Vranjes).

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.


Skaliczki László: – Túl sok hibát követtünk el, ezek persze a csapatjátékból következtek. Egyénileg azonban mindenki nagyon szépen hozzátette a magáét a játékhoz és az eredmény is egészen elfogadható lett.

Carlos Pastor: – Nagyon megszenvedtünk az óriásit küzdő hazaiakkal. Gratulálok az MKC-nek ehhez a helytálláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!