Friss hírek

2011.03.11. 19:49

Sporthírek - kerékpár

<p>Az óra ellen küzdöttek a Paris-Nice kerékpárverseny résztvevői</p>

A 27 kilométeres, egyenkénti indításos időfutamot a világbajnoki bronzérmes német Tony Martin nyerte.
Előzetesen is a HTC-High Road versenyzőjét tartották a legesélyesebbnek, és ő ehhez méltóan szerepelt. 20 másodperccel volt gyorsabb a másik időfutam-specialistánál, a brit Bradley Wigginsnél (Team Sky), és 29 másodperccel előzte meg a tavalyi Girón feltűnt ausztrál Richie Portét (Saxo Bank).
A csütörtöki szakasz nyertese, a sárga trikó birtokosa, a német Andreas Klöden (Astana) nagyon küzdött, de a végére elfáradt, és 46 másodperccel maradt el Martin idejétől. Így Martin megszerezte az összetett elsőséget is: 36 másodperc előnyre tett szert Klödennel szemben, 39 másodperccel vezet Wiggins előtt.


Tömegbefutóban JJ Haedo bizonyult a leggyorsabb sprinternek a Tirreno-Adriatico harmadik szakaszán

A verseny honlapján elérhető információk szerint Terranuova Bracciolini és Perugia között 189 kilométert tettek meg a versenyzők...
.... és az utolsó 100 méter döntött.
A csapatok nagy küzdelmet folytattak, hogy sprintereik a legjobb pozícióba kerüljenek, ez most a Saxo Bank-SunGardnak sikerült legjobban: az argentín Juan José Haedo végül meg tudta előzni a csütörtöki szakaszt megnyerő amerikai Tyler Farrart (Garmin-Cervélo) és az olasz Daniel Osst (Liquigas-Cannondale). Csak a negyedik helyre jött be az olasz Alessandro Petacchi (Lampre - ISD) és kis hibája miatt csupán ötödik tudott lenni a brit Mark Cavendish (HTC-Highroad).
Összetettben Farrar megőrizte elsőségét; öt másodperccel vezet Haedo, hattal az első napi csapatsprint után még élen álló holland Lars Boom (Rabobank) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!