Férfi kézilabda MK – A belső tényezőkre épít az MKC

Akt.:
Férfi kézilabda MK – A belső tényezőkre épít az MKC
Szombaton és vasárnap Pécsett kupadöntőzik a Mezőkövesdi KC kézilabdacsapata.

Nagy tettet hajtott végre a dél-borsodi élvonalbeli együttes azzal, hogy bekerült a férfi Magyar Kupa 2014/2015-ös sorozatának négyes döntőjébe, amiért már önmagában kijár a dicséret Lókodiéknak. Ám hogy pontosan mi a cél az előttük lévő pécsi két napban, azzal kapcsolatban Skaliczki László vezetőedző az alábbiakat fogalmazta meg:

– Törekszünk a szakmai igényességre – nyilatkozta lapunknak a szakember. – Szeretnénk céltudatosan, motiváltan odaállni a ránk váró két mérkőzéshez, építünk arra, a pozitív oldalát nézzük annak, hogy eljutottunk a kupa végszakaszába, a legjobbak közé. Ilyen közegben, ilyen miliőben azért nem mindennap fordul meg az ember, mindez jó hatással lehet az egyén saját fejlődésére, amely, remélem, minden kézilabdázó alapszükséglete. Egy csapatban vagyunk, viszont fontos, hogy egyénileg mindenki mutasson picike újat, többet, még a rutinosabbak is, jelenjen meg az innováció, amely az élet minden területén ott van, így a sportban, a kézilabdában is.

Komolyan

Az elődöntőt a Bajnokok Ligája Final Fourjába bejutott veszprémiekkel játsszák a kövesdiek, és nincs az országban olyan szurkoló, sportvezető, edző, aki ne azt mondaná ezen meccs előtt, hogy igazából csak a gólkülönbség a kérdéses. Ennek árnyékában hogyan lehet felkészíteni a játékosokat? – tettük fel a kérdést Skaliczki Lászlónak.

– Egyértelmű a helyzet… – kapcsolódott a gondolatmenethez a tréner. – A Veszprémet nem lehet összehasonlítani velünk, sem a keretet tekintve, sem szakmaiságban, sem az anyagi lehetőségek terén. A BL-ben edződnek, a huszonegyedik század kézilabdáját testközelből tapasztalják, mi nem ilyen szinten mozgunk, mi kis műhely vagyunk. Ugyanakkor elő tudunk segíteni pályafutásokat, lendíthetünk rajta, biztosítjuk a hátországot az ilyen klasszis kluboknak. Az átállás nekik sem könnyű különböző stílusokra, az egy fegyver, ha valaki jól tud alkalmazkodni az adott körülményekhez. Ezen leszünk, de biztos vagyok benne, hogy a bakonyiak bizonyos embereket nem fognak játszatni ellenünk. Nem akarok abba a hibába esni, hogy beleviszem a csapatot egy frusztrált állapotba, az alap az, hogy komolyan vesszük magunkat és a helyzetet. Forgatni fogom a játékosokat, miközben egyet kérek: ami bennük van, azt okosan, céltudatosan alkalmazzák, reagáljanak jól a pályán zajló eseményekre, legyenek bátrak, kreatívak, de ne adjanak könnyű labdákat az ellenfélnek, amikből könnyű gólokat szerezhetnek. Az eredménytelenség önmagában nem a legnagyobb probléma, a probléma az, ha nincs becsvágy, belső motiváció és az adott személy nem mozgósítja a rendelkezésére álló eszköztárat.

A csapatról

A kövesdiek szakvezetője elárulta: a sérült Cuzic és Ilic az első összecsapáson bizonyosan nem fog játéklehetőséget kapni. Majd másnap – minden bizonnyal – a bronzmeccsen.

– Bízunk abban, hogy a Vác ellen ki fog jönni a lépés, megálljuk a helyünk és megszerezzük a harmadik helyet. Ha teszünk azért eleget, hogy jók legyünk, akkor az általában meghozza a végső jutalmat – húzta alá Skaliczki László.

Az MKC pénteken az ebéd és a pihenő után Kozármisleny­ben tartott edzést.

– Molnár István –

Az MKC hétvégi órarendje Pécsett

Szombat

8.30: reggeli, délelőtt szabad program, séta a városban

12.00: ebéd, pihenő

13.30: megbeszélés

14.00: indulás a sportcsarnokba

15.45: mérkőzés az MKB-MVM Veszprém ellen

18.00: a Váci KSE – Mol-Pick Szeged mérkőzésből 30-40 perc megtekintése

19.00: vacsora, kezelések, készülés a másnapi találkozóra, pihenő


Vasárnap

8.00: reggeli

9.00: megbeszélés

10.15: indulás a csarnokba

12.00: helyosztó mérkőzés

14.00: kupadöntő

16.00: díjátadó, hazaindulás