Férfi kézilabda Magyar Kupa – Sorozatban hetedszer nyert a Veszprém

Pécs, 2015. április 26. A szegedi Balogh Zsolt (k), valamint a veszprémi Momir Ilic (b) és Schuch Timuzsin (j) a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban 2015. április 26-án.
Pécs, 2015. április 26. A szegedi Balogh Zsolt (k), valamint a veszprémi Momir Ilic (b) és Schuch Timuzsin (j) a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban 2015. április 26-án. - © MTI Fotó: Sóki Tamás
Budapest/Pécs, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – A Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát: a címvédő csapat a pécsi négyes döntő vasárnapi fináléjában négy góllal verte a Szegedet.

A Veszprém sorozatban hetedik, összességében pedig 24. hazai kupadiadalát aratta.

Eredmény:

Bomba Magyar Kupa négyes döntő, finálé:

MKB-MVM Veszprém – MOL-Pick Szeged 26-22 (12-11)

A Bajnokok Ligájában is a négyes döntőbe jutott Veszprém az első félidő közepére négygólos előnyt harcolt ki (9-5). Juan Carlos Pastor időt kért, rendezte a sorokat, a Szeged pedig sorozatban négy gólt szerezve egyenlített (9-9). Masszívan védekeztek a csapatok, nagy iramban komoly küzdelem zajlott a pályán, a veszprémiek egytalálatnyi előnnyel fejezték be ezt a játékrészt (12-11).

A második félidő elején pár percig tartotta még a lépést a Veszprémmel a Szeged, de 18-14-nél Pastor megint kénytelen volt elmagyarázni játékosainak, miként tudnák feltartóztatni ellenfelüket. Ezúttal azonban nem használtak a szavai, legalábbis a címvédő csapat növelte előnyét, a 48. percben már hét góllal vezetett (22-15). Innen pedig nem volt visszaút a szegediek számára.

A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém-Szeged döntő. A Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát.

Korábban:

bronzmérkőzés:

Mezőkövesd-Vác (NB I/B) 30-21 (15-11)

– MTI –